div.jpg
banner_1
Het Jeugd Strijkorkest van Toonkunst Bussum

Jeugd Strijkorkest 24 novermber 2017

Historie
Het Toonkunst Jeugd Strijkorkest startte in 2012 en heeft sindsdien steeds twee projecten per jaar. Een in het voorjaar en een in het najaar met steeds zeven repetities en een slotpresentatie. Het jeugdorkest is niet alleen bedoeld om jonge strijkers het plezier van samen spelen te laten ontdekken maar ook om de mogelijkheden te vergroten vroeg of laat in het grote orkest van Toonkunst Bussum mee te spelen, in de mini-strijkersfestivals voor jong en oud of in de kinderconcerten.

Zie hier de programma's van de slotuitvoeringen van de projecten
sinds 2013.

Twaalfde project Jeugd Strijkorkest (voorjaar 2018)
Direct na het kinderconcert met De Gelaarsde Kat op zondag 18 februari in Spant! Bussum starten we het twaalfde project van het Jeugd Strijkorkest op vrijdag 23 februari 2018. Overige data zijn 2, 9, 16, 23 maart en
6 en 13 april. De tijd is van 18.30 tot 19.45 uur. Op 13 april vindt ook de slotpresentatie plaats.
De repetities staan onder leiding van Maurits Wijzenbeek (oud-altviolist van de Radio Kamer Filharmonie en dirigent van het Cuypersensemble in Hilversum). Zowel de repetities als de slotpresentatie zijn in de Doopsgezinde Kerk, Wladimirlaan 10 in Bussum.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven tot 1 februari 2018. Na betaling wordt de muziek per mail gestuurd. Kosten zijn 45 Euro inclusief muziek en drankjes. Inlichtingen bij Wilma van der Heide (tel. 035-6980390, 06-20248438) of jeugdorkest@toonkunstbussum.nl .

Vereisten
Voor deelname geldt dat je tenminste twee of drie jaar vioolles of cellole hebt, muziek met één mol en met drie kruizen kunt spelen, de muziek thuis goed voorbereidt en ook meeneemt naar je les.

Interesse?
Tijdens de slotpresentatie van het najaarsproject op 24 november 2017 werd muziek van Beethoven, Hewitt-Jones, Praetorius, Sheila Nelson, Nico Brandon en Hofeldt gespeeld.
Bekijk en beluister de daar gespeelde
Waltz van Anita Hewitt-Jones.

Zie ook een paar foto's van deze slotpresentatie.

Volwassen beginners of herintreders
zijn ook van harte welkom in ons Jeugd Strijkorkest! Een of meer keren meedoen met onze (jeugdstrijk)projecten is al vaker de opstap gebleken naar een (symfonie)orkest.

Zie ons ook op Facebook.

Jeugd Strijkorkest 24 novermber 2017


bottom_2
bottom_1