div.jpg
banner_1
Het Wladimir Consort,
het jeugdstrijkorkest van Toonkunst Bussum


Wladimir Consort 23 november 2018

Historie
Het Toonkunst Jeugdstrijkorkest startte in 2012 en heeft sindsdien steeds twee projecten per jaar. Een in het voorjaar en een in het najaar met steeds zeven repetities en een slotpresentatie. Het jeugdorkest is niet alleen bedoeld om jonge strijkers het plezier van samen spelen te laten ontdekken maar ook om de mogelijkheden te vergroten vroeg of laat in het grote orkest van Toonkunst Bussum mee te spelen, in de mini-strijkersfestivals voor jong en oud of in de kinderconcerten.
Sinds september 2018 heeft het jeugdstrijkorkest een nieuwe naam:
Het Wladimir Consort. Die is genoemd naar de Wladimirlaan in Bussum, waar het orkest altijd repeteert in de Doopsgezinde Kerk.
Zie ons ook op Facebook.

Zie hier de programma's van de slotuitvoeringen van de projecten
sinds najaar 2012.

Vijftiende project van Het Wladimir Consort (najaar 2019)
Dit najaar hebben we een jubileum te vieren. We starten voor de vijftiende keer ons Jeugdstrijkorkest dat nu Het Wladimir Consort heet. Dit ter nagedachtenis aan onze geweldige dirigent Maurits Wijzenbeek die deze naam bedacht heeft maar helaas dit voorjaar is overleden. We starten op vrijdag 6 september 2019.
De overige data zijn: vrijdag 13, 20, 27 september; 4, 11 en 18 oktober (vrijdag 25 okt. herfstvakantie) en 1 november. Op 8 november is dan de generale gevolgd door de slotpresentatie.

Alle repetities duren van 18.30-19.45 uur en vinden inclusief de slotpresentatie plaats in de Doopsgezinde Kerk, Wladimirlaan 10 in Bussum. De repetities en de slotpresentatie staan onder leiding van Yiorgo Moutsiaras die ook ons koor en orkest dirigeert.

Naast onze eigen slotpresentatie treden we met dit 15e project ook op tijdens het 40-jarig jubileum van Kiwanis op zaterdag 2 november a.s. in de Grote Kerk van Naarden (late matinee vanaf 16 uur).

Inschrijven
Je kunt inschrijven tot 23 augustus 2019. Na betaling wordt de muziek per mail gestuurd. Kosten zijn 50 Euro inclusief muziek en drankjes.

Inlichtingen
bij Wilma van der Heide (tel. 035-6980390, 06-20248438) of jeugdorkest@toonkunstbussum.nl .

Vereisten
Voor deelname geldt dat je tenminste twee of drie jaar vioolles of cellole hebt, muziek met één mol en met drie kruizen kunt spelen, de muziek thuis goed voorbereidt en ook meeneemt naar je les.

Interesse?
Beluister alvast drie van de stukken die we 5 april 2019 speelden o.l.v. Lizette Bertelsmann. Je krijgt hiermee vast de smaak al een beetje te pakken!
Solemn March uit Judas Maccabeus van G.F. Händel
Lewis Bridal Song uit Sounds from Scotland van Stuart Barrie (bew.)
Open Lands uit Deerpath Triptych van William Hofeldt (bew.)

Zie ook foto's van de slotpresentaties
op 13 april 2018 en op 23 november 2018.

Volwassen beginners of herintreders
zijn ook van harte welkom in ons Jeugdstrijkorkest! Een of meer keren meedoen met onze (jeugdstrijk)projecten is al vaker de opstap gebleken naar het (symfonie)orkest van Toonkunst Bussum. Dat geldt eveneens voor ouders die het leuk vinden om met hun kinderen in het jeugdorkest mee te spelen

In Memoriam Maurits Wijzenbeek
Op zondagmiddag 17 maart 2019
Jeugd Strijkorkest 24 november 2017 bereikte ons het droeve bericht dat
Maurits Wijzenbeek, dirigent van Het
Wladimir Consort, die ochtend was
overleden, op de leeftijd van slechts
66 jaar. Maurits dirigeerde ons
jeugdstrijkorkest sinds het najaar
2016. Hij heeft vijf projecten met
veel succes geleid. Het nu lopende
project moest hij wegens ziekte al
aan een vervanger overlaten.
Lees verder.

Wladimir Consort 23 november 2018


bottom_2
bottom_1