koor en orkest Toonkunst Bussum
                          foto Rien de Jager

Toonkunst Bussum is een bijzondere vereniging, want zij omvat zowel een koor als een orkest, die nauw met elkaar samenwerken. Minstens twee keer per jaar treden koor en orkest gezamenlijk in een concert op. Sinds september 2012 is de vereniging verrijkt met een jeugdstrijkorkest (het Wladimir Consort). Voor de jeugd vanaf 4 jaar organiseert Toonkunst Bussum jaarlijks een kinderconcert. Met ingang van september 2016 is Yiorgo Moutsiaras onze dirigent.
Toonkunst Bussum (TKB) is lid van de landelijke Vereniging Toonkunst Nederland (voorheen Maatschappij tot bevordering der Toonkunst). Daarnaast is TKB lid van de FASO (federatie van amateur symfonie- en strijkorkesten).

Voorjaarsconcert op zondagmiddag 26 mei was succesvol
Koor en orkest van Toonkunst Bussum vierden het voorjaar met een concert op zondagmiddag 26 mei 2019 in het Muziekcentrum van de Omroep te Hilversum.
Onder directie van Yiorgo Moutsiaras voerden wij uit:
• Gade - Frühlingsbotschaft
• Beethoven - Symfonie Nr. 6 `Pastorale'
• Haydn – Komm, holder Lenz (uit Die Jahreszeiten)
• Diabelli - Pastoral-Messe in F op. 147
Lees de toelichting en zie de poster en zie de foto.

In Memoriam Maurits Wijzenbeek
Op zondag 17 maart 2019 overleed Maurits Wijzenbeek, die ons Jeugdstrijkorkest Het Wladimir Consort, sinds het najaar 2016 drigeerde.
Lees een In Memoriam.

Lees een verslag en bekijk de foto's
van ons Kinderconcert op 17 maart 2019
in de Regenboogkerk in Hilversum.

Nieuwe folder
Zie de nieuwe folder van Toonkunst Bussum.

Missa Amicitiae op YouTube
De Missa Amicitiae door Co Vriend, zoals uitgevoerd op 9 december 2017 door koor en orkest van Toonkunst Bussum onder leiding van Yiorgo Moutsiaras is nu te beluisteren op YouTube.

Vacatures
In ons orkest is er plaats voor enige ervaren strijkers: twee eerste violisten, twee tweede violisten en een altviolist.
In ons koor is plaats in alle stemgroepen, met name bij de tenoren.
Lees verder op vacatures .

Zie ons ook op Facebook.

Zie onze Privacy-verklaring.

U kunt vrijblijvend komen luisteren of meedoen tijdens een koor- of orkestrepetitie. Ervaar zelf het plezier van het samen muziek maken. Informatie over het programma, de uitvoeringen en de repetitie-avonden vindt u elders op deze site. Graag tot ziens!
bottom_2
bottom_1