div.jpg
banner_1
Het Jeugd Strijkorkest van Toonkunst Bussum

Jeugd Strijkorkest 11 novermber 2016

Goed nieuws voor jonge strijkers!
Ons jeugdorkest gaat voor de elfde keer van start. Met hopelijk twee orkesten, negen repetities en een gezellige kennismakings- en voorspeelochtend waarin ieder een eigen stukje mag spelen van drie minuten (pianobegeleiding aanwezig). Hierin kunnen we ook meteen bekijken of het vormen van twee orkesten mogelijk is: voor beginners van 8-12 jaar en voor gevorderden vanaf 13 jaar en volwassen beginners.

Historie
Het Toonkunst Jeugd Strijkorkest startte in 2012 en heeft sindsdien steeds twee projecten per jaar. Een in het voorjaar en een in het najaar met steeds zeven repetities en een openbaar concert. De Watertoren in Bussum is voor deze concerten inmiddels een vertrouwde plek geworden. Het jeugdorkest is niet alleen bedoeld om jonge strijkers het plezier van samen spelen te laten ontdekken maar ook om de mogelijkheden te vergroten vroeg of laat in het grote orkest van Toonkunst Bussum mee te spelen, in de mini-strijkersfestivals voor jong en oud of in de kinderconcerten.

Zie hier de programma's van de slotuitvoeringen van de projecten sinds 2013.

kinderconcert, 25 maart 2017 Het tiende jeugdproject kreeg nog een extra feestelijk tintje omdat 16 strijkers van ons jeugdorkest twee dansen mochten meespelen in het kinderconcert door het orkest van Toonkunst Bussum op 25 maart (dirigent Yiorgo Moutsiaras). Met De Notenkraker van Tsjaikowski werd dat een groot feest voor kinderen (publiek), door kinderen (spelers jeugdorkest) en met kinderen (ballet).


flyer Jeugd Strijkorkest najaar 2017 Data elfde project
Na de zomervakantie starten we het elfde project van ons Jeugd Strijkorkest met een voorspeelochtend op zaterdag 16 september 2017 van 11-13 uur in de Doopsgezinde Kerk, Wladimirlaan te Bussum.
De repetities staan weer onder leiding van Maurits Wijzenbeek (oud-altviolist van de Radio Kamer Filharmonie en dirigent van het Cuypersensemble in Hilversum) en zijn steeds op vrijdagavond vanaf
22 september; om 18.30-19.45 uur voor het beginnersorkest en van 19.50-21.00 uur voor het 13+ orkest. Met een slotuitvoering voor beide orkesten op 24 november.

Vereisten
Voor de beginners geldt dat je tenminste twee of drie jaar vioolles of celloles hebt, muziek met één mol en met drie kruizen kunt spelen, de muziek thuis goed voorbereidt en ook meeneemt naar je les. De meer gevorderde spelers moeten natuurlijk al iets meer kunnen zoals meerdere mollen en kruizen, dubbelgrepen, meer streektechnieken en in meerdere posities kunnen spelen.

Inschrijven voor het elfde project
kan tot uiterlijk 9 september 2017. Na betaling wordt de muziek per mail gestuurd. Kosten 50 Euro inclusief muziek en drankjes. Aanmelden bij Wilma van der Heide (tel. 035-6980390, 06-20248438) of jeugdorkest@toonkunstbussum.nl .

Volwassen beginners of herintreders
zijn ook van harte welkom in ons Jeugd Strijkorkest! Een of meer keren meedoen met onze (jeugdstrijk)projecten is al vaker de opstap gebleken naar een (symfonie)orkest.

Zie ons ook op Facebook.

Jeugd Strijkorkest 11 novermber 2016


bottom_2
bottom_1